+40 213 671 780

Mon - Fri: 9:00 - 18:00

De ce sa alegi SAP Business One in loc de un alt ERP local/solutie personalizata

 

5 MOTIVE PENTRU ALEGEREA SAP BUSINESS ONE IN LOC DE UN ALT ERP LOCAL/SOLUTIE PERSONALIZATA

 

Clientii evalueaza solutiile ERP pe baza mai multor criterii, si anume: adaptarea proceselor, scalabilitatea solutiei, usurinta de utilizare si, nu in ultimul rand, costul. 

In timpul acestei evaluari, directorii de achizitii vor pune in balanta solutiile dezvoltate la cerere sau ERP-uri locale, de care s-ar putea sa fie atrasi, luand in considerare costul redus initial. 

Totusi, in acelasi timp,  ei ar putea evalua o solutie ERP de clasa mondiala, SAP Business One. Comparativ cu un ERP local, investitia ar putea parea mai mare (ceea ce in realitatea nu este cazul).

Clientii trebuie sa tina cont ca o astfel de investitie este pe termen mediu si lung. Pe masura ce isi dezvolta afacerea, sistemul ERP trebuie sa fie capabil “sa lupte” pentru a tine pasul cu o complexitate din ce in ce mai mare.

In cele ce urmeaza, sunt prezentate cinci puncte cheie de comparatie, care v-ar putea ajuta in procesul de evaluare si luarea unei decizii in cunostinta de cauza:

Nr. Descriere SAP Business One Solutie locala
1 Risc asociat produsului Nu cred ca este nevoie de prea multa prezentare in ceea ce priveste compania SAP. Este liderul mondial in solutii ERP. 

Produsul SAP Business One este utilizat de peste 65.000 de clienti, in 170 de tari. Acest fapt elimina, practic, orice risc legat de produs.

Numarul clientilor este incomparabil mai mic.

Daca vorbim de un soft fara vechime, putem spune ca  inca se lucreaza la rezolvarea bug-urilor si a proceselor de baza. In tot acest timp clientul nu poate beneficia eficient si rapid de o solutie completa, suportand astfel un cost al oportunitatilor ratate.

2 Suport Implementarea solutiei SAP Business One se face prin intermediul partenerilor. Partenerii SAP au consultati certificati SAP. Prin urmare, serviciile oferite sunt de calitate si conform unor proceduri stabilite de SAP. Ba mai mult, daca sunteti nemultumiti, puteti apela un alt partener SAP.

Chiar si compania SAP ofera suport partenerilor in rezolvarea problemelor intalnite la clienti.

Clientii depind de compania ce a dezvoltat solutia software. Fiind o entitate mai mica, se poate confrunta cu probleme de business, privind insuficienta in resurse si chiar instabilitatea financiara. Toate acestea pot avea un impact negativ in calitatea serviciilor.
3 Functionalitati Produsul este dezvoltat tinand cont de piata globala, cuprinzand cele mai bune practici. Cu toate acestea, este posibil ca la momentul implementarii sa fie nevoie de o customizare pentru modelarea cat mai corecta a fluxului companie dumneavostra. SAP dispune de o multitudine de tool-uri pentru efectuarea acestor dezvoltari. Dezvoltarile pot fi facute atat de partenerul de impletare, cat si de catre client, bineinteles in functie de complexitatea cerintei. In mod altenativ, clientii au optiunea de a achizitiona un add-on de la un alt partener pentru a reduce timpul de implementare. SAP Business One dispune de o multitudine de astfel de solutii pentru diferite sectoare de activitate.  Daca produsul este dezvoltat pentru client, atunci, cu siguranta va acoperi toate cerintele clientului. Insa, aceasta situatie poate sa nu fie, pe viitor, in favoarea clientului. 
4 Flexibilitatea si scalabilitate SAP dispune de o multitudine de solutii pentru dezvoltarea aplicatiei. Personalizarea este destul de usoara. Utilizatorul poate adauga campuri si tabele cu usurinta, chiar din aplicatie. 

SAP Business One este proiectat intr-o asa maniera incat sa poate fi dezvoltat odata cu cresterea afacerii clientului (useri, locatii noi, procese noi).

Modificarea oricarei functionalittai poate fi dificila. Clientul trebuie sa apeleze la producator pentru adaugarea de noi campuri, tabele sau configurarea de noi rapoarte. Clientul trebuie sa depinda de producator, care poate sau nu, sa aprecieze urgenta dezvoltarii clientului.
5 Documentatia Documentatia este disponibila pe site-ul companiei. Aceasta este actualizata in conformitate cu noile functionalitati adaugate aplicatiei. In acest caz, sansele de obtinere a dcumentatiei sunt foarte reduse.

 

Dupa cum este evident, SAP Business One ofera multe avantaje in comparatie cu ERP-ul dezvoltat la comanda.

Clientii trebuie sa gandeasca strategic si sa nu fie atrasi de “Costurile reduse” ale aplicatiei ERP personalizate/dezvoltate local. Trebuie sa se gandeasca ca aceste costuri reduse pot deschide un drum accidentat  in dezvoltarea companiei. 

SAP Business One nu ajuta doar ca operatiunile sa fie mai transparente si eficiente, dar poate servi, de asemenea, ca o sursa de date valoroase pentru efectuarea analizei performantei companiei, pe diverse dimensiuni. 

 

Paula Iordache

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

More To Explore

General

Serra Software sprijină Ucraina!

Serra Software sprijină Ucraina!👍 Ne-ar plăcea să vă urăm bun venit la Serra Software – un furnizor de soluții și servicii ERP de top din