+40 213 671 780

Mon - Fri: 9:00 - 18:00

Când veți obține recuperarea investiției într-un sistem ERP

Întrucât implementarea unui sistem ERP poate fi anevoioasă și costisitoare, cu atât mai mult veți aștepta să obțineți ROI într-un timp scurt. Acesta depinde de:

Calitatea proceselor curente de business și a sistemelor IT de suport

Sistemele de business care nu au fost examinate de ani de zile, oferă mai multe oportunități de îmbunătățire, comparativ cu sistemele de business verificate recent. În mod similar, și software-urile care nu au fost updatate de mult timp, lasă loc de îmbunătățiri comparativ cu cele updatate recent.

Acceptarea organizațională a noului sistem. Unele proiecte reprezintă concomitent succese tehnice, dar eșecuri organizaționale. Dacă personalul respinge noul sistem, devine imposibil pentru sistem să producă beneficii. Chiar dacă veți obliga angajații să îl utilizeze, ei vor încerca să își mențină vechile modalități de lucru și le vor ocoli pe cele noi, așadar beneficiile vor fi minime.

Calitatea echipei de implementare. Echipele bune vor avea rezultate mai bune și vor livra proiecte de calitate, la timp și încadrându-se în buget. Un timp de livrare mai ridicat sau o scădere a calității proiectului, vor ridica costul total. Presupunând că beneficiile planificate rămân aceleași, costurile crescute vor reduce ROI-ul.

Voința organizației de a realiza beneficii. Majoritatea investițiilor ERP sunt justificate parțial de reducerea costurilor din numarul de angajați. Din nefericire, însă, beneficiile nu se materializează, ci trebuie culese. Chiar și directorii care sprijină implementarea ERP și au fost de acord să reducă personalul, deseori evită reducerea numărului lor de angajați. Acești directori afirmă că personalul care era vizat pentru disponibilizări, a fost redistribuit, iar in prezent efectuează ”o analiză suplimentară”.

Dacă organizația dumneavoastră nu și-a actualizat procesele de business și softurile de ani de zile, dacă îmbrățișează bine schimbările, are o echipă de implementare excelentă și este dispusă să surprindă beneficiile, atunci recuperarea investiției într-un ERP va fi rapidă și mare. Cu cât mai puține lucruri dintre acestea sunt adevărate, cu atât recuperarea va dura mult și va fi mică.

 

A.S.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

More To Explore

General

Serra Software sprijină Ucraina!

Serra Software sprijină Ucraina!👍 Ne-ar plăcea să vă urăm bun venit la Serra Software – un furnizor de soluții și servicii ERP de top din