+40 213 671 780

Mon - Fri: 9:00 - 18:00

SAP Business One si cele mai frecvente mituri

SAP Business One si cele mai frecvente mituri

SCUMP. COMPLICAT. GREU DE FOLOSIT.

Acestea sunt cateva dintre perceptiile (gresite) pe care oamenii le au despre SAP Business One, un sistem integrat de planificare a resurselor de intreprindere (ERP).

Iata cateva fapte despre SAP Business One care v-ar ajuta sa stergeti miturile si sa cunoasteti valoarea reala a solutiei:

Mitul nr. 1: SAP este pentru companii mari, nu pentru noi!

Atunci cand auzi de SAP, imediat te duci cu gandul la solutia ERP destinata companiilor mari (cele din clasamentul Fortune 500). Insa SAP este unul dintre cei mai mari furnizori de solutii pentru companiile mici si mijlocii, 80% dintre clientii sai facand parte din aceasta categorie.

Solutia oferita de SAP pentru astfel de companii se numeste SAP BUSINESS ONE. S-a inceput de la o idee mica, iar acum, dupa aproape 20 de ani, cu un 1 milion de useri, in peste 170 de tari, a devenit un produs de top pe piata globala a solutiilor software pentru IMM-uri.

SAP Business One este foarte bogat in caracteristici, usor de inteles, flexibil, dar robust, acoperind totodata nevoile tuturor departamentelor.

Pentru SAP, nicio afacere nu este considerata mica! Solutiile SAP sunt destinate intreprinderilor cu viziune pentru crestere.

„No matter what size or what type of business, SAP has the appropriate solution ready for you”

Mitul nr. 2: Implementarea solutiei SAP dureaza ani!

Si in acest caz se face asemanarea cu durata de implementare a solutiei pentru intreprinderile mari.

Intreprinderile mari sunt organizatii complexe, care au sute sau chiar mii de utilizatori, cu prezenta in mai multe tari, avand procese de business diversificate. In cazul implementarii pentru o astfel de organizatie, procesul este defalcat in mai multe faze, fiecare etapa fiind un program in sine. Din aceasta cauza implementarea este una de durata, pana la atingerea obiectivelor propuse.

Insa in cazul cazul IMM-urilor, care prin definitia lor sunt companii mai mici, nu poate fi vorba de o asemenea amploare. Proiectele SAP Business One se desfasoara, in mod obisnuit, pe o perioada de cateva saptamani. Timpul de implementare depinde de o multime de factori, inclusiv de cat de important este pentru tine!

Daca toate echipele lucreaza in tandem la un plan bine definit, implementarea SAP Business One poate fi finalizata intr-un termen scurt.

Rolul partenerilor de implementare este de a va ajuta sa implementati SAP Business One conform cerintelor, oferindu-va cele mai bune solutii si facand, astfel, procesul cat mai usor pentru client.

Mitul nr. 3: Solutia SAP B1 este prea complicata pentru useri!

SAP Business One are ecrane user-friendly si intuitive, standardizate pe module, astfel incat utilizatorii sa poata fi instruiti rapid si sa se simta confortabil cu sistemul, in cel mai scurt timp.

Se poate vizualiza si comuta cu usurinta intre mai multe meniuri, avand astfel o vizualizare completa a tuturor datelor intr-un singur loc.

SAP Business One ofera o suita de instrumente usor de utilizat pentru a personaliza formulare, pentru a realiza interogari si rapoarte specifice activitatii. Toate particularitatile pot fi realizate si de useri care nu au o experienta tehnica in prealabil.

Mitul nr. 4: SAP B1 este scump de mentinut!

De asemenea, acest mit isi gaseste originea in ideea gresita conform careia IMM-urile vor avea nevoie de acelasi tip de infrastructura de care au nevoie intreprinderile mari. Realitatea este ca SAP Business One are nevoie de resurse rezonabile si accesibile din punctul de vedere al infrastructurii IT. Un singur server este suficient pentru implementarea proiectului si mentinerea sistemul functional. De asemenea, clientii au posibilitatea de a adopta modelul cloud.

Mitul nr. 5 SAP Business One nu poate fi customizat

In primul rand, SAP Business One poate fi utilizat asa cum este el. Solutia este completa, continand multiple module, acoperind nevoile tuturor departamentelor (gestionarea oportunitatilor de vanzare, CRM, achizitii, productie, inventar, planificarea nevoilor materiale (MRP), module financiare, managementul resurselor umane, rapoarte si informatii in timp real).

SAP Business One ofera cateva instrumente excelente de dezvoltare – SDK SAP Business One și SAP Business One Integration Framework (mai multe detalii privind Integration Framework le regasiti in articolul https://www.serrasoftware.ro/ro/2020/04/integration-framework-b1if-aplicatie-pentru-modelarea-interactiunii-intre-sisteme/). Dezvoltarea pentru clienti poate varia de la solutii simple la integrari complexe și proiecte de dezvoltare modulara.

Dezvoltarile facute nu trebuie sa fie considerate lipsuri ale aplicatiei, deoarece ele ofera posibilitatea ca solutia sa fie modelata cat mai bine pe businessul clientului.

Spre deosebire de unele solutii ERP, SAP Business One ofera IMM-urilor flexibilitate pentru a lucra in tandem cu alte aplicatii, fara a impune procese asupra operatiunilor afacerii dvs.

SAP Business One este o soluție excelenta pe care IMM-urile trebuie sa o ia in considerare. Clientii din acest segment nu ar trebui sa fie distrasi de aceste mituri.

SAP Business One are un potential extraordinar de a ajuta compania sa functioneze la niveluri mai ridicate de eficienta, cu o vizibilitate crescuta in operațiuni, reducerea lucrarilor manuale si repetitive, reducerea costurilor și relatia imbunatatita cu clientii.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

More To Explore

General

Serra Software sprijină Ucraina!

Serra Software sprijină Ucraina!👍 Ne-ar plăcea să vă urăm bun venit la Serra Software – un furnizor de soluții și servicii ERP de top din